Usos extremadament revolucionaris per als espais buits de l’Església

Arreu del món trobem exemples escandalosos de locals, i fins i tot Esglésies, convents o catedrals, que han deixat de ser un temple o un espai per la vida religiosa, i han passat a ser discoteques, bars, locals comercials o vivendes de luxe, en el millor dels casos.

Tenim ben aprop alguns casos en els quals l’abandó ha donat fruit a misses negres i altres faltes de respecte i sacrilegi. És aquí quan trobem urgent prendre una acció seriosa urgent que eviti aquestes situacions extremes de degradació.

Les raons que ens han portat fins a aquesta indesitjada situació ha estat en gran part econòmica. Algunes diòcesis estan immerses en un procés de fusió de parròquies i espais, per poder adaptar-se a la nova situació que està vivint l’Església a les seves terres. Amb la dràstica reducció de fidels, l’economia d’alguns bisbats se’n ressent. La finalitat és arribar a una estructura sostenible i sensata, que permeti dur a terme la seva activitat religiosa, sense haver de patir un endeutament que podria ofegar-la.

Afortunadament, a Catalunya no ens hem trobat encara amb Esglésies convertides en locals comercials. Exemples desafortunats d’aquest tipus de situacions en trobem a Toledo, on hi ha una església convertida en bar, i a Dublín una catedral és ara una discoteca. Podeu veure aquest tema més detalladament a l’article  “Nous usos per als espais cristians”.

Si alguna congregació, orde o diòcesi es troba en la amarga situació econòmica que l’obliga a vendre un temple, podem trobar una bona solució, per evitar caure en una profanació de l’espai sagrat. Es poden trobar bones solucions, i per això és imprescindible tenir un bon gestor al capdavant de l’operació. 5Talents s’ofereix a gestionar una compra-venda d’aquest tipus, per continuar, en la mesura del possible, essent fidel als valors cristians.

En aquest link i en aquest altre podeu trobar més exemples sobre nous usos de temples.

 

TORNAR ENRERE