Inici

Gestió de santuaris, cases d’espiritualitat, monestirs, ermites

Dinamització pastoral de cases d'espiritualitatEls espais espirituals d´ús esporàdic per part dels feligresos, com són les cases d’espiritualitat, els monestirs, els santuaris i les ermites, sovint pateixen mancances en la seva gestió.

Algunes cases d’espiritualitat tenen ben coberts els serveis propis de l’allotjament, allò que podríem anomenar “l’hotel”, amb un bon servei d’habitacions, un bon cuiner i cambrers, jardiner… però, en canvi, pateixen una excessiva laïcitat a la casa.

D’altres tenen una mancança general en la totalitat de la seva gestió, des de els serveis de l’allotjament, fins al manteniment estructural de la casa, i arribant també a l’atenció espiritual als hostes. Sovint són grans construccions al càrrec d’un equip limitat de religioses/os als quals resulta impossible donar a bast amb totes les tasques que significa el dia a dia del negoci.

5Talents ofereix el servei de dinamització pastoral i gestió global de la casa. La direcció de 5Talents, encapçalada per Montse Roset i Ignasi Miranda, duu a terme la selecció i formació del personal adequat per a les diferents funcions dins les cases d’espiritualitat. Aquesta selecció i formació es tradueix en un servei diferenciat i excel·lent a les cases d’espiritualitat. Els hostes se senten, no només atesos en els serveis propis de l’allotjament, sinó que també gaudeixen d’un acompanyament espiritual o, si més no, una sintonia de valors i espiritualitat amb el personal encarregat d’atendre’ls.

Les cases d’espiritualitat necessiten promoció i una adequació a les expectatives actuals dels hostes. Les cases d’espiritualitat han de ser gestionades de manera eficaç i eficient, com un hotel rural de 3 estrelles, i alhora han de mantenir el carisma cristià propi. El personal empleat a la casa, en especial el personal d’atenció als visitants, desitjablement ha de ser cristià, o si més no, coneixedor de la realitat de l’Església i del desig de trobada amb el Senyor que tenen les persones que venen a passar unes hores o dies a la casa. Anant una mica més enllà, és convenient que a totes les cases d’espiritualitat hi hagi algunes persones amb bona disposició a l’acollida i la transmissió de la fe, i seria perfecte comptar amb una persona amb capacitat per a la direcció espiritual. 

5Talents ofereix el servei professional de gestió hotelera amb combinació amb la pastoral. 5Talents serà especialment curós a mantenir el tarannà cristià de la casa, per arribar a transmetre la bona nova a més persones. L’objectiu prioritari de 5Talents és conservar a la casa el carisma institucional de l’orde o congregació, en el cas d’instituts de vida religiosa, o la voluntat del bisbe en el cas de les diòcesis.

El servei que ofereix 5Talents s’articula en 4 fases. Podeu consultar-ho aquí.