Els Monestirs catalans s’associen per arribar a més fidels

El Monestir de les Avellanes (germans Maristes) ha iniciat recentment junt amb el Monestir de Poblet (monjos cistercencs) un projecte conjunt anomenat “Associació d’hostatgeries monàstiques vives”. La intenció d’aquest projecte és unir esforços i aconseguir sinèrgies per a donar a conèixer les possibilitats de turisme cristià, lúdic i gastronòmic que ofereixen aquests dos monestirs actius.

Les persones interessades en unes vacances amb un cert ingredient espiritual, trobaran en aquesta associació un bon punt de partida. El bon menjar està garantit, així com l’entorn natural i la pau pròpies d’aquests Monestirs tan emblemàtics de Catalunya. El grau d’implicació dels hostes en la vida religiosa dels monjos i germans de les comunitats religioses és flexible, si bé és un dels atractius de l’oferta. Els germans maristes, així com els monjos cistercencs de Poblet, acullen amb calidesa i naturalitat, obrint les portes de la seva vida familiar interna a aquell que vulgui afegir-s’hi. Cal tenir en compte, però, que a Poblet les cel·les i la vida monàstica estan reservades a homes.

Promocionar la nostra oferta cultural, cristiana, gastronòmica i paisatgística a la comunitat internacional és un dels objectius que es marca l’Associació d’hostatgeria monàstiques vives. En un futur pròxim l’Associació oferirà paquets conjunts d’estades a tots dos monestirs, amb un clar enfocament cap a turistes estrangers. Aquesta temptadora proposta està oberta en primer terme al públic català i espanyol, amb projecció internacional en un futur.

Una altra de les línies d’actuació de l’Associació serà la promoció de la gastronomia dels monestirs. Qui escriu això dóna fe dels bons menjars que es serveixen tant a un com a altre monestirs, i que poden ser un atractiu molt interessant per als visitants, tant individuals, com famílies o grups.

Vacances cristianes” comparteix aquesta mateixa inquietud de divulgar i promocionar les estades en monestirs o santuaris, així com apropar la vida religiosa a les persones que en tinguin inquietud.  5Talents es posa al servei de tot tipus de cases de recés, monestirs, santuaris o convents que ofereixin als fidels la possibilitat de visitar-los per fer-hi uns dies de recés individuals, familiars o en grup, tant si es tracta d’una breu escapada espiritual o d’una estada més llarga.

Des de 5Talents oferim tot el suport i pregària per a que l’Associació d’hostatgeries monàstiques vives sigui pastoralment rendible i econòmicament viable i pugui arribar a molts usuaris i apropar-los més al Senyor. Que l’Esperit Sant guii els passos dels promotors de la iniciativa i que en un futur proper l’associació pugui comptar amb més monestirs, convents i santuaris associats.

Per més informació us podeu posar en contacte amb el Monestir de les Avellanes.

 

 

TORNAR ENRERE